“Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Uluslararası Tanınırlığının Sağlanması” kapsamında;

• DEHUKAM, kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen 7-8 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’da “Denizaltı Kablo ve Boru Hatlarının Hukuki Statüsü” isimli bir uluslararası çalıştay gerçekleştirmiştir. Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi başkan ve hakimleri, dünyanın önde gelen üniversitelerin tanınmış akademisyenleri ile deniz hukukçularının tebliğ sunucusu ve katılımcı olarak iştirak etmiş oldukları çalıştay, ülkemiz için büyük bir prestij kaynağı olmuştur. Yerli ve yabancı birçok deniz hukukçusu ile denizcileri bir araya getiren bu uluslararası çalıştay, ülkemizin ve DEHUKAM’ın tanıtılmasına önemli katkılar sağlamıştır.  Çalıştay, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’nunca desteklenmiş olup, yabancı beş araştırma merkezinin ortak çalışması ürünüdür.
  •  DEHUKAM, 27-28 Haziran 2016 tarihlerinde New York Binasında Virginia Üniversitesi Deniz Hukuku ve Siyaseti Merkezi (COLP) tarafından gerçekleştirilen “the 40th Annual Conference of the COLP on the Legal Order in the World’s Oceans: UN Convention on the Law of the Sea” isimli Uluslararası Etkinliğe, Başbakanlık Tanıtma Fonu Projesi kapsamında bir tebliğ ile katılım sağlamıştır. Etkinliğe mali destek, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından verilmiştir.